Rusko naznačil významné budúcoročné investície v Prešove

11.12.2004 Celý región

Ministerstvo hospodárstva SR uvažuje s troma lokalitami pre umiestnenie priemyselného parku v Prešove. Uviedol to na tlačovej konferencii v Prešove 10. decem...
Ministerstvo hospodárstva SR uvažuje s troma lokalitami pre umiestnenie priemyselného parku v Prešove. Uviedol to na tlačovej konferencii v Prešove 10. decembra počas svojho výjazdu minister hospodárstva SR Pavol Rusko. Nekonkretizoval ich, naznačil však, že v budúcom roku prídu aj do tohto regiónu významné investície.

V reakcii na otázku, či celý postup neohrozí fakt, že mestská samospráva sa doteraz nerozhodla jednoznačne pre jednu lokalitu po vyše ročnej diskusii, povedal, že podstatné bude, ako sa rozhodne investor.
Rusko očakáva v priebehu niekoľkých mesiacov ďalšie pozitívne rozhodnutia v príleve zahraničných investícií. \"Nedostatočná infraštruktúra na Slovensku už nie je neprekonateľná prekážka pre cudzích investorov, \" dodal. Podľa neho rozhoduje okrem iného vysoká kvalita pracovnej sily na východnom Slovensku.
Podľa ministra rozhodnutie Fordu umiestniť jednu svoju produkciu do Kechneca pri Košiciach je aj veľkou výzvou pre Technickú univerzitu v Košiciach. Na jednej z jej súčastí - fakulte výrobných technológií v Prešove - diskutoval so študentmi o hospodárskej politike vlády.
(jj)
 

Vyberte región